Новини и събития

Люба Конова от Факултета по математика и информатика е Студент на годината на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

В Аулата в Ректората на Софийския университет се проведе традиционната церемония, на която се отбелязват успехите на студентите и докторантите на най-старото българско висше училище. Конкурсът „Студент на годината” е най-престижното събитие, което Студентският съвет ежегодно организира с цел подпомагане развитието на студентите и докторантите и отличаване на най-добрите от тях. Тази година церемонията се проведе за седми път и бе излъчвана на живо във фейсбук страницата на Студентския съвет .

Национален финал за България на конкурса „Моята теза в 180 секунди“

Националният финал на шестото издание на конкурса „Моята теза в 180 секунди“, организирано от Университетската агенция на Франкофонията (AUF) и Франкофонския център на Софийския университет в партньорство със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ - Факултет по класически и нови филологии, и с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България, както и любезното съдействие на Френския институт в България, се проведе в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет на 28 май 2024 г. във Франкофонския център на Университета.

Доц. д-р Вержиния Боянова и гл. ас. д-р Константин Теодосиев бяха удостоени с отличия на Софийския университет

На тържествена церемония в Ректората на Софийския университет ректорът проф. д-р Георги Вълчев удостои доц. д-р Вержиния Боянова и гл. ас. д-р Константин Теодосиев с отличия на Алма матер.

Всички новини
 
Кандидатстудентска кампания 2024

Заявления за явяване на конкурсните изпити - втора сесия:
от 5 март до 3 юни 2024 г.

https://online.uni-sofia.bg

Университетска библиотека

Университетско издателство

Астрономическа обсерватория

Кариерно развитие на студенти

Алумни клуб