Покривки за маса

Темнкс

Покривки за маса – ръководство на купувача

 

Подценяването на най-семплите задачи нерядко довежда до недоброто им изпълнение. Така е и с избора на подходяща покривка за маса.

 

Разглеждаме голям магазин и случайно попадаме на красива покривка, която изглежда, че ще се впише идеално в интериора на трапезарията. Купуваме, прибираме се и… Оказва се, че не е точно така. Как да подходим, така че да не се налага да тичаме обратно в магазина за връщане или замяна на артикула? Следвайте няколко прости, но полезни съвета и изборът ви винаги ще бъде успешен.

 

Как да открием подходящия размер покривка за маса

 

При купуване на първо място трябва да съблюдавате за формата на покривката. Най-честият избор е измежду кръгла, елипсовидна и четириъгълна (квадратна или правоъгълна) форма. Ако това е основната покривка, с която искате да покривате масата, следва да се съобразите с нейната форма. В случай, че искате по-малка покривка (тишлайфер), с която да декорирате за перфектен завършек на покривалото на масата, може и да не се съобразите с този съвет.

 

След това е важно да знаете какви точно са размерите на вашата маса. В случай, че не сте наясно с конкретните ѝ измерения, най-добре е да се въздържите от покупката за сега.

 

Най-лесният вариант е вече да имате покривка, която ви харесва как стои на масата за хранене, чиито размери да измерите и съответно да търсите такива. Разнообразие от размери може да откриете на TeMax.bg

 

Какви материали са подходящи за покривките за маса

 

Най-лесни за гладене са памучните покривки, затова, ако сте спретнат домакин, поддържащ перфектна изрядност, този материал е точно за вас. Ленът се глади по-трудно, а изкуствените материи като полиестер не задържат толкова петна и съхнат по-лесно.

 

Покривки за маса – подводните камъни, за които да внимаваме

 

Имайте предвид, че за ежедневна употреба се препоръчва покривката да виси от всеки край с по от 15 до 20 см, а за по-формални събития етикетът изисква платът да виси поне с около 35 см от всяка страна. Затова, когато се спирате на конкретен размер, следва да не забравяте за тези правила.

 

Масата ви се разтяга и става по-голяма? Не забравяйте за този факт, когато се ширите по рафтовете с покривки за маса, тъй като това може да ви изиграе лоша шега. В най-добрия вариант трябва да имате подходяща покривка за масата в неразгъното положение и още една покривка, която е с размери, подходящи за вече разтеглената маса.

 

Важно е да имате поне 3 покривки за масата, които да можете да сменяте редовно. Една от тях трябва да е по-представителна. Качествени покривки за маса на добра цена може да откриете в TeMax.bg





{START_COUNTER}